Wat is AloŽ Vera ?

   

ecolife gebruikt enkel volwassen bladeren van de aloe vera plant

Hier ziet u een volwassen blad van de aloŽ vera plant. U kunt zien dat het hele blad vrijwel bestaat uit de gel. De buitenkant is slechts een fractie van het totaal. Toch bevat de dunne maar taaie schil tot ook vele actieve stoffen. De whole leaf aloŽ vera producten verschillen van de  inner gel producten. De whole leaf moet vaker gefilterd. Zorg dus dat u een goed aloe product krijgt! Een whole leaf van volwassen bladeren of een inner filet Gel product. Uit de hoeveelheid polysaccharides kunt u een beetje afleiden wat voor kwaliteit is gebruikt. Hoog aandeel polysaccharides betekent een beter product. Wel moet het product op de goede manier zijn gemaakt! De aloŽ verapolysaccharides behoren wel hun oorspronkelijke molecuulstruktuur nog te hebben. Ook mogen er geen polysaccharides zijn toegevoegd die niet van de aloŽ afkomstig zijn. Verder zijn de polysaccharides maar een klein onderdeel, ongeveer 5-12 %, van het totaal aan stoffen die zich in de gel bevinden.

De gel ( de gelei in het blad ) bestaat voor ongeveer 99% uit water en 1% vaste stoffen. Indien gemaakt volgens het (S)TTS systeem blijven vitamines gespaard. Er wordt wel verschil gemaakt waarvoor men de aloŽ vera wilt gebruiken. FLP en Ecolife gebruiken de inner filet ( de gelei uit het binneblad) voor hun aloe vera producten.

 

Temperatuur gevoeligheid

Ook van belang is de temperatuur waarop de aloŽ is verwerkt. Maximaal bij kamertemperatuur. In de USA gaan er stemmen op om verschil te maken tussen wat nu "cold" stabilisatie heet en "cool" stabilisatie. 

Cold is NIET koud! Met deze processing term bedoeld men  75-86 į C  !! Uit microbiologisch onderzoek blijkt dat de activiteit van de ingrediŽnten verdwijnt indien de aloŽ vera verhit wordt boven zo'n 62 į Celsius. Veel van de belangrijke stoffen (met name de enzymen die ons voedsel moeten afbreken en de juiste voedingsstoffen vrijmaken )hebben zo een deel van hun kracht verloren.

 Cool stabilisatie betekent  verwerkt bij kamertemperatuur : 20-22 į C. Alle originele stoffen moeten zoveel mogelijk in hun oorspronkelijke structuur in het aloŽ vera eindproduct zitten voor een goede invloed. Onderzoeken bewijzen dat het gaat om de samenwerking van ALLE ingrediŽnten die in de aloŽ vera plant voorkomen. Isolatie of weglaten van ingrediŽnten heeft negatieve gevolgen voor de kwaliteit.

De bewerkingen

Een aloŽ vera blad kan op verschillende manieren verwerkt zijn. Het product dat u in handen krijgt kan dus per merk verschillen. Dit ligt niet alleen aan de verschillen in tijd van oogsten ( welke maanden, veel regen, droge periode ), maar ook , waar groeit de plant en in welke grond staat de plant. Is het een schone omgeving etc.

Ook heeft men rekening te houden met verontreiniging door bacteriŽn die in en op de plant aanwezig zijn. Deze bacteriŽn zullen moeten worden verwijderd indien men het product houdbaar wenst te maken.

Een aloŽ vera sap kan dus verschillend smaken en kleuren van oorsprong. Indien u een aloŽ vera sap koopt behoort dit product licht gelig van kleur te zijn. Dit heeft absoluut niets met oxidatie ( wat een enkeling beweerd) te maken maar met het feit dat behalve de inner gel ook "the yellow sap" zijn mee verwerkt. De yellow sap is het intens bittere gedeelte van de aloŽ. Is de yellow sap niet verwerkt in het product is de smaak dus ook absoluut niet bitter. Is het blad mee verwerkt kleurt dit de aloŽ ook. Vrijwel altijd wordt "ontkleurde" aloŽ vera verkocht. ( De bladeren zijn immers groen!! en aloe sap is vrijwel nooit groen!). Het gele sap dat zich in de punt en tussen het blad en de gel bevindt bevat o.a. de anthraquinonen en aloe emodin, aloine en minerale zouten. In dit sap zit zo'n 50 % van alle aloŽ vera solids. Het is bekend en onderzocht dat het juist een deel van deze anthraquinonen zijn die onder andere slechte cellen pogen te bestrijden.Een goed aloŽ vera sap bezit nog een deel van de in het sap voorkomende stoffen omdat die zeker een positieve bijdrage leveren! 

conservering

Bij een vers aloŽ vera product dat geen conserveermiddel bevat of niet is gestabiliseerd is zal binnen enkele uren de lactobacillen zich gaan vermeerderen en verzuren! Indien u geen aloe-yughurt wilt kopen of gebruiken moet u dus aloŽ vera stabiliseren en conserveren!! Er zijn verschillende methodes waarbij het percentage conserveermiddel( al dan niet natuurlijk) uitťťnloopt van 0.1 % tot wel2 a 3 % !  U zult begrijpen dat een middel met 2 % conserveermiddel minder effectief is dan een product met 0.1 %. Wel is de houdbaarheid dan ook veel korter bij een product met maar 0.1 % consevering.

Aloe sap

Door dus alle "yellow sap" weg te laten lopen ( de punten van de bladeren die toch geen gel bevatten ) krijgt men dus een product wat wit-doorzichtig  is van kleur. Helaas mist dit product een belangrijk aandeel van minerale zouten en anthraquinonen. Want onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat deze stoffen in zeer lage dosis goed voor ons zijn. Puur werken ze laxerend maar in de juiste combinatie met de andere aloŽ vera stoffen hebben deze stoffen een positieve invloed op ons lichaam. Het is alleen een dure en ingewikkelde manier om de goede van de slechte stoffen te scheiden zonder de structuur aan te tasten. Een volledig aloŽ vera product is niet wit van kleur.

 

kijk ook eens op : www.ecolife.nl

 

Welkom op onze info en shop pagina!

STS Health Supplies BV  - Luvico Super Elixer en Ecolife aloe Vera!

                           

Geachte lezer, welkom op onze informatie site. Hier vind u product informatie van fabrikanten en importeurs en onderzoekers over de AloŽ Vera plant en natuurlijke producten en kruiden. Op de volgende bladzijden kunt u zoeken naar producten, testen, onderzoeken en of bellen met onze afdeling klanten service voor info.

Alle aloŽ producten die hier beschreven zijn voldoen aan de eisen van de Non Profit organisatie "IASC". De producten zijn gecontroleerd op zowel Purity als Content! Ecolife, Sunshine Lily, FLP en andere aloŽ vera is organisch gecertificeerd en getest door o.a. het IASC. Het merk Ecolife gebruikt alleen originele verse aloŽ vera van de Barbadensis Miller plant. Volledig goedgekeurde aloŽ vera.

* Het IASC : International Aloe Science Councilecolife aloe vera producten

 Deze Internationale non profit organisatie ziet erop toe dat men met zuivere aloŽ vera werkt waarmee niet "geknoeid" is. Het is opgericht door de leidende aloŽ fabrikanten omdat er in het verleden, en helaas nog steeds veel slechte aloŽ vera word verkocht en om tot een standaard te komen voor de kwaliteit van de gebruikte aloe vera. Met slecht bedoelen wij dan, dat de aloe vera te ver is verhit waardoor een groot deel of alle enzymen uitgeschakeld zijn. Vitamines kapot gaan etc. Een goed aloe vera product is slechts kort verwarmd tot 60 graden en met flash cooling zeer snel weer afgekoeld. Zo blijven de actieve ingredienten gespaard!

Een product moet minimaal 15 - 100 % pure aloŽ vera bevatten volgens het IASC. Behalve aloŽ vera kan er dus bijvoorbeeld water, appelsap, papaya, sorbitol ( verdikker, zoetstof) of andere ingredienten worden toegevoegd.

Deze toevoegingen worden NIET meegerekent bij het aangegeven aloŽ vera gehalte bij Ecolife! Ecolife gebruikt enkel vesre aloe vera gel ( de gelei uit het binnenblad) in haar producten. FLP heeft in de aloe vera dranken bijvoorbeeld ook sorbitol toegevoegd. Door sorbitol lijkt is aloe vera dikker ( minder vloeibaar) geworden.

De aloŽ vera dranken die op deze site aantreft bevatten van 100 % pure aloŽ vera, hiermee bedoelen we dat er met puur vers geperst aloe vera sap gewerkt wordt, geen mengsel van water en poeder! Wel kan bijvoorbeeld papaya sap, cranberry sap of ananas worden toegevoegd.

IASC meet het gehalte aloe vera in het eindproduct. Als men bijvoorbeeld 5 % cranberry sap toevoegd bevat het product dus 95 % aloe vera en 5 % cranberry. Wanneer een product het zegel van het IASC draagt weet u als consument dat het in elk geval van plant tot eindproduct is getest en gekeurd. Of er nu 20, 50, 70 of 99% aloe vera inzet.

Het Ecolife etiket verteld u hoeveel aloe vera er is gebruikt. Firma's die hier over klagen hebben waarschijnlijk een kwalitatief minder product en zijn enkel lid van het IASC. Lid worden kan altijd, maar de producten ook laten keuren zodat zij het zegel mogen dragen is wat anders. In Ecolife aloe vera zit bijvoorbeeld altijd een minimaal percentage van 99.7% aloe vera. Dit is dit 99.7% zuivere aloe vera. De overige 0.3% is om het product te stabiliseren, houdbaar te maken.

Kwaliteit:

99.7% aloe vera = 250% aloe vera ( ???). Ja dit ziet er heel erg vreemd uit maar naar de IASC standaard kan dit dus wel zo zijn. Aloe vera sap of gel is een vloeibare massa waar een bepaald gehalte aan vaste stoffen inzit die specifiek voor de aloevera plant zijn. Afhankelijk van het klimaat, het jaargetijde, droogte of veel regen voor de oogst is er verschil in de hoeveelheid aloe vera vaste stof delen. Het iASC schrijft voor dat wanneer u een aloe vera sap koopt met 0.5% vaste stof delen de fabrikant 100% aloe vera op het etiket mag drukken......Dit zegt dus niets over het werkelijke aandeel aloe vera sap in een product. Deze 0.5% kan bevoorbeeld gehaald worden als men de fles vult voor 80% met aloe vera en 20% met water. Og met een concentraat zodat u deze 0.5% stofdelen aantreft in 200ml.

Ecolife heeft haar aloe vera velden in Mexico en deze aloe vera planten groeien hier op vulkaangronden die veel mineralen bevatten. Omdat onze kweker en de boeren die de aloe vera rooien enkel iedere paar maanden over de velden lopen om de grootste bladeren af te snijden en dus niet de hele plant te rooien(!) zoals vele andere kwekers doen. Het grote voordeel van enkel de grootste aloe bladeren af te snijden is: enkel de oudere en volgroeide bladeren worden gebruikt. De volwassen bladeren bevatten meer actieve ingredienten dan jonge blaadjes.

Als men dus van enkel volwassen bladeren een aloe vera sap maakt is het dus logisch dat het aandeel vaste stoffen ook hoger ligt dan de IASC standaard voor aloe vera. Ecolife aloe vera bevat gemiddeld 1.3% vaste stof aandeel.

Verschil:

IASC =  100% aloe vera = 0,5 % vaste aloe vera stoffen

ECOLIFE = 260% aloe vera = 1,3 % vaste aloe vera stoffen

( u zou dus een fles Ecolife kunnen verdunnen en verdelen over meer dan 2 flessen en u heeft nog steeds 100% aloevera ( IASC standaard). De meeste merken ( alsook de groothandelaren in aloe vera) verdunnen de aloevera naar 0.5-0.6% vaste stof aandeel. Het is volgens het IASC 100% aloevera en omdat men met verdunnen meer liters krijgt kan men meer aloe vera verkopen....

Smaak

Aloe vera smaakt wat bitter als het blad geperst wordt. Om de aloe vera houdbaar te maken gebruiken wij citroenzuur, wat de aloe vera een ietwat zure smaak geeft en potassium en zout. Vaak wordt ook wat vitamine C toegevoegd wat de aloe vera meteen donkerder maakt en direct "echte" vitamine C smaak geeft. Onderzoeken wijzen uit dat vitamine C in aloe vera sap tot wel 250% beter wordt opgenomen door ons lichaam dan vitamine C in een water oplossing. Ondanks de wat zuurdere smaak en donkere kleur dus een superieure aloe vera drank.

Aloe vera Planten

De planten die wij gebruiken voor onze producten worden op biologische wijze geteeld en deze aloŽ vera mag het certificaat dragen van organisch product. Dit certificaat wordt o.a.uitgegeven QAI ( een wereldwijde BIO goedkeuring). Verder zijn de producten verwerkt volgens FDA reglementen, California Food Laws 1990 en gekeurd door de TDH en TDA ( Texas Department of Health en Texas Department of Agriculture). U als geinteresseerde klant kunt dus erop vertrouwen dat de planten natuurlijk zijn verbouwd en de aloŽ vera op de beste en meest veilige wijze is verwerkt. Puur en zoals bedoeld door de natuur.

In de USA is het verboden om "rauwe" onbewerkte, aloŽ vera sap te verkopen zonder een waarschuwing op het etiket te plakken omdat deze aloŽ bacteriŽn kan bevatten en ziekte kan veroorzaken!! De Food & Drug administration heeft dit verplicht na verschillende gevallen van ziekte na inname van onbewerkte rauwe aloŽ vera! Onbewerkte (rauwe) aloe vera is zeer snel vatbaar voor bacteriologische groei en voor groei van schimmels/gisten. Een veilig product bevat daarom een weinig (natuurlijk) conserveermiddel.

GARANTIE:

Alle producten zijn gekeurd d.m.v. microbiologisch onderzoek.ECOLIFE ALOE VERA BARBADENSIS MILLER

Wij garanderen u dat de Aloe vera is :

 

Wie zijn wij, waarom juist deze aloŽ vera producten?

Het streven was om net zoals in de Verenigde Staten van Amerika ,waar de werking van aloŽ vera al sinds jaar en dag grote bekendheid geniet en vele onderzoeken naar de invloed van aloe vera wordt gedaan, ook Nederland kennis te laten maken met de voordelen van de aloŽ vera plant. Vele redacties en persuitingen zijn inmiddels gedaan in samenwerking met onze informatie afdeling.( Libelle, D.A. magazine, Limburgs Dagblad, Brabants Dagblad, Pro-vita magazine, Nieuwsbrief, GGD krant, Midi, Margriet etc) Door de alsmaar toenemende vraag uit de markt en de kennis bij ons aanwezig kan men ook terecht voor bestellingen van eerste klas aloŽ vera producten en natuurlijke kruiden. Consumenten kunnen kiezen uit verschillende producten. Ook voor groothandel, winkeliers en export staan onze kennis en klaar. Premium kwaliteit aloŽ vera producten. In samenwerking met wereld's oudste en meest ervaren kwekers van aloŽ vera planten en de meest innovatieve fabrikanten om deze planten tot een uitstekend aloŽ vera product te maken voor u. Ook hebben intensief contact met het I.A.S.C. om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Vrijwel alle natuurlijke en bio-therapeutische preparaten worden gemaakt uit eigen planten extracten. Wij bieden u een ruime keuze uit aloŽ vera producten alswel producten met kruiden extracten gemaakt volgens (HAB Homeopatisch Arznei Buch).

 

AloŽ vera bezit vele enzymen, vitamines, mineralen, sporenelementen en polysaccharides. Dagelijks gebruik van aloŽ vera ondersteunt de spijsvertering, is goed voor de darmflora, ondersteunt de lever-/galreiniging, bevordert een natuurlijke stoelgang, is goed voor de blaasfunctie en voor een goede huidverzorging. AloŽ vera is een goede aanvulling op de  algemene  voeding als wel bij het volgen van diŽten. Vele duizenden mensen hebben  het  voordeel van aloŽ vera inmiddels mogen ervaren. Leest u op deze site wat aloŽ vera eventueel voor u kan betekenen.

 

                 

Voor een gezonde huid ! 

 

De hier besproken aloŽ vera producten bevatten zuivere aloŽ vera. Dit betekent dus dit wanneer u een aloŽ vera plantenblad  afsnijd en deze uitperst zoals bij een verse appel u hetzelfde verkrijgt als met deze aloŽ producten. Puur sap of gel of een combinatie van beide direct uit de plant. Dus niet gemaakt uit verdunde concentraten of poeders maar uit pure zuivere aloŽ vera. De producten bestaan uit zuivere aloŽ vera. Ook de cosmetische producten zijn allen gebaseerd op zuivere aloŽ vera gel als hoofdingrediŽnt! 

Bij aloŽ vera gaat het meer om hoe het product tot stand is gekomen dan het percentage aloŽ vera alleen! Een product met 80 % aloŽ vera op het etiket zou in theorie beter kunnen zijn dan een product met 98 % aloŽ vera. Dit heeft te maken met oogstijd, zuiverheid en verwerking tot eindproduct. Kijk hiervoor op de volgende pagina: de verschillen.

 

 

De hier besproken producten (voor inwendig gebruik) zijn gemaakt met zuivere aloŽ vera. Er wordt geen water toegevoegd. Doordat  met zuivere natuurproducten wordt gewerkt zit er verschil in de kleur en de smaak! Zonder extra toegevoegde conserveermiddelen toe te voegen. Organisch gecertificeerd door het FDA, QAI en USDA. Zo is aloŽ vera sap altijd (licht) gelig/transparant. Enkel de aloŽ vera gel is vrij kleurloos/gelig.Elk seizoen heeft andere invloeden op de plant en wij laten de natuur de aloŽ maken zoals die is. Deze aloŽ is ook niet gemaakt uit concentraten of poeders en daarna verdund (zoals de meeste sinasappelsap uit een pak ) maar bestaat enkel en alleen uit aloŽ vera plus 0.1 tot 0.3 % natuurlijke conservering!  U kunt aloŽ vera  niet  zelf testen op kwaliteit! Dit moet echt in een laboratorium gebeuren. Spectral GMBH uit Duitsland  kan u deze test verzorgen. Kosten zijn Euro 300,00. Laat u dus niet van de wijs brengen door een simpel testje in een glaasje! De jodiumtest- geeft enkel effect als er Ascorbic Acid in het aloŽ vera product zit. Oftewel vitamine C. Deze vitamine C wordt door o.a. ingezet om de pH balans van de aloŽ te veranderen of ter conservering. Vitamine C neutraliseerd jodium en de bruine kleur verdwijnt tot de jodium niet meer werkzaam is!  Indien u wilt weten of een product goed is vraagt u gewoon de certificeringstestuitslag aan.

AloŽ vera is een plant die in vele producten gebruikt wordt

meer info : www.ecolife.nl

Forevershop is uw zakelijke partner voor:

Diverse kruiden en planten tabletten en capsules zoals Ginseng, Acai, Mangosteen tabletten, Omega-3 capsules, Mangosteen Elixer, Acai juice, Noni juice, granaatappel elixer, macademia olie en recentelijk ook voor echte Italiaanse koffie!

Forevershop, oftewel altijd winkelen , 365 dagen per jaar, 24 uur per dag online!

 

aloŽ vera en alle aloŽ vera producten kunnen gemaakt zijn van 4 verschillende soorten aloŽ planten.(allen vallen onder de Barbasensis Miller variŽteit) De ťne plant is niet exact zoals de andere plant. De meest krachtige planten groeien in Midden Amerika tot Mexico. 99 % van alle gepubliceerde informatie over aloŽ vera en aloŽ vera producten is gedaan met planten uit deze regio!  Copyright 1995- 2011