Het verschil in aloŽ vera van merk "A" en merk "B". Met  aloŽ vera producten is het net als met  melk. Het is er in verschillende soorten en toch heet het allemaal melk. Toch kennen we verse, dagverse, volle, halfvolle, magere, gepasteuriseerde of gesteriliseerde melk enz. Alleen we praten over melk. Ook aloŽ vera wordt op verschillende manieren verwerkt volgens totaal verschillende methodes! En toch  praten we over aloŽ vera. Lees hieronder over de verschillen....

Ecolife, Sunshine Lily en Energiavital garanderen u dat u 100% natuurlijke AloŽ Vera krijgt. Deze merken werken met pure zuivere aloŽ vera, in deze producten vindt u geen geconcentreerde poeders maar echte aloŽ vera. Wel kunt u geconcentreerde producten bestellen die u zelf kunt verdunnen. De invloed van aloŽ vera staat of valt met de bewerkingen die het is ondergaan. Vele aloŽ vera juices, gel's en dranken zijn bewerkt onder  (te) hoge temperaturen met een teveel aan conserveringen om het product langer houdbaar te krijgen zodat het veel makkelijker is om te verkopen en de productie methode goedkoper wordt!

U kunt bij ons terecht voor de hoogste kwaliteit aloŽ vera producten. Direct vanaf de kweker/ fabriek aan u doorgeleverd! Dit betekent voor u dat u veel geld bespaart doordat u rechtstreeks koopt. Indien deze pure producten nog over 2 of drie schijven zouden gaan zou het product in deze zuivere vorm voor velen te duur worden.  Dit verklaart tevens waarom wij een superieure kwaliteit kunnen aanbieden tegen de prijs van de gemiddelde ( commerciŽle) aloŽ vera producten.

AloŽ vera inner filet bestaat uit de gel die men vindt in het blad. Deze gelei wordt gevormd tijdens het leven van de plant. Een blad moet dan ook minimaal 3- 5 jaar oud zijn om voldoende kracht te kunnen bezitten om van invloed te kunnen zijn. De gel bestaat voor 99 % uit plantvocht waarin de actieve aloŽ vera stoffen worden gevormd. Dit ťne procentje in samenwerking met het plantvocht verricht voor ons vele goede zaken. Het is dan ook van absoluut belang dat de gel uit het blad absoluut intact blijft. Dus niet blootstellen aan te hoge temperaturen en zo min mogelijk conserveermiddelen erin doen. De conserveermiddelen en bewerkingen breken nl. de aloŽ vera polysaccharides af die juist door hun speciale molecuulstruktuur zo bijzonder zijn.

AloŽ vera Gelei wordt verkregen door verschillende processen, door middel van vacuum, persen rollen etc. Per productie proces hangt het af of u de dikke gelei behoud of dat het u het pure plantvocht krijgt. Veel producten worden na persing weer verdikt met een verdikkingsmiddel om het zo weer op de gelei te laten lijken.

Er wordt samengewerkt met grootste telers en verbouwers met eigen plantages met meer dan 500,000 volwassen planten. Al meer dan 28 jaar toonaangevend in de fabricage van zeer hoogwaardige aloŽ vera producten. Bovendien dragen Ecolife en Sunshine aloŽ vera als een van de weinige het officiele keurmerk van het TDA en QAI ( quulity Assurance International). Gemiddeld overtreft de aloŽ de normen met meer dan het dubbele en is dan ook onbewerkt en zo vers als mogelijk verwerkt.

AloŽ vera Drink, is gemaakt uit zuivere gelei uit het binnenste van de plant, die biologisch/organisch wordt verbouwd. Onderzoeken wijzen uit dat met name de aloŽ van invloed is voor een goede darmwerking, maagwerking en bij huidverzorging. Afgelopen jaar hebben onderzoekers de Internationale Merit Award of Science gewonnen voor hun onderzoeken die zijn gedaan met aloŽ vera, iets waar we natuurlijk trots op zijn. Ook grote namen als Ivan Danhof werken met de aloŽ vera bij hun onderzoeken.

Wat maakt nu juist deze aloŽ anders?    

aloŽ vera is reeds duizenden jaren bekend maar pas sinds kort kan men aloe bewerken en bewaren. Rond 1968 werd het eerste stabilisatieproces uitgevonden door B. Coats. ( Dhr. Coats heeft dan ook zijn eigen merk aloŽ vera en verkoopt deze in de USA). Het is een manier waarbij de handgefileerde bladeren van de gelei worden ontdaan en door gematigde ? ( ruim 70- 82 į C) verhitting  en toevoeging van  andere stoffen een zeer lange houdbaarheid ontstaat met een klein gehalte actieve stoffen. Er wordt nu na 30 jaar nog steeds volgens dit systeem gewerkt door enkele bedrijven omdat ze het gepatenteerd hebben. Deze aloŽ wordt ook wel single strenght aloe genoemd, enkelvoudige sterkte aloŽ genoemd  ( 0.46 % aloesolids by IASC). Het product is niet slecht maar het kan veel sterker. 

Enkele bedrijven die zich ook bezig houden met de verwerking van aloŽ vera hebben inmiddels andere gevonden (sinds 1990, laag temperatuur met een  vacuum evaporatie proces, speciale tijd en temperatuur instellingen ) om de aloŽ vera plant zo te bewerken dat een hoog gehalte aan actieve stoffen wordt opgevangen. Gesteund door onderzoekers als John C. Pittmann, Ivan Danhof en A.J.J. van den Berg die ontdekten dat de meest actieve stof , de long chain polysaccharides, ook wel mucco polysaccharide genoemd, zich bevinden in de binnenste  lagen van het blad en het parenchym. Deze lagen worden bij de hand fileer methode niet in het product meegenomen omdat ze achterblijven op het blad! Dit verklaart tevens de bevindingen waarom de producten met een hoog aantal solids, inclusief de polysaccharides meer invloed hebben dan de enkelvoudige aloŽ vera producten. Volgens deze nieuwe techniek wordt ook het binnenste van het blad meegenomen waarin tot 200% meer aktieve stoffen zich bevinden samen met de gelei. Met deze nieuwste technieken wordt alleen de aloine, een laxeermiddel,  verwijderd. Hierdoor verkrijgt niet alleen een product met het hoogste aandeel natuurlijk voorkomende polysaccharides, maar ook met het hoogste aandeel solids. In enkele producten niet minder dan 10,000 mgs per liter.

Smaken van aloŽ producten

Zoals u overal kunt lezen bestaat aloŽ vera voor 99 -99.5 % uit water. Het is dan ook ronduit vreemd om te zien dat er zoveel verschillende aloŽ vera producten zijn die absoluut niet meer op "water" lijken!  Ingedikt , sterke smaak, zuur,  bitter enz. Als u de gelei uit het aloŽ vera blad door een raster zou persen krijgt u dus een glas met doorzichtig helder met ietwat gelig/turquoise kleur waterdunne aloŽ vera.....het smaakt eigenlijk nergens naar, behalve ietwat bitter, want er zijn nog geen conserveermiddelen aan toegevoegd en als men werkelijk alleen de binnenste gelei gebruikt is de bittere smaak van het AloÔne houdende gele sap ook niet in het product terechtgekomen! Heeft u een aloŽ vera product wat erg bitter smaakt dan is het NIET gemaakt uit enkel de gel. De slijmerige tussen laag die op de gelei ligt is dan mee verwerkt samen met het bittere sap. Is de buitenzijde van het blad ook mee verwerkt hangt het van de filterprocessen af hoever het product nog bitter smaakt. Er zijn zeer moderne technieken die ervoor zorgen dat de ongewenste stoffen zich hechten aan andere moleculen die zo makkelijk worden afgescheiden zonder veel filtratie. Bijna alle bedrijven voegen o.a. ascorbic acid toe. Dit is niet erg want het is een vorm van vitamine C. Alleen weet u hoe vitamine C smaakt. Neemt u maar eens een vitamine C tablet in.....Ecolife en Sunshine Lily bevatten enkel natuurlijke conservering. Niet slecht dus! Lily of the Desert voegt een zeer sterk lemon/citroen concentraat toe zodat de aloŽ ook echt zuur/citrus smaakt! De aloŽ is dus nog goed maar deze zeer sterke citrussmaak overheerst. Ook doen veel bedrijven er weer Xanthaangom of Carrageen in om het wat dikker te maken zodat het product dan weer minder op het dunne water lijkt. Is het blad ( de buiten zijde en beschermhuls voor de gel) van de plant meeverwerkt, de zgn. Whole leaf producten dan zou u een graskleur groen product hebben. Het blad van de aloŽ vera is nl. groen. Alleen zijn deze producten nooit groen.....  Zo ziet u maar.

 Ook wordt er door een enkel Amerikaans bedrijf alcohol in de aloŽ vera  gedaan. Staat niet op het etiket, hoeft ook niet omdat men onder de norm voor alcoholische dranken blijft en men het dus niet hoeft te vermelden. Ook noemen sommige bedrijven het verhitten tot ruim 80 į Celsius "cold" verwerkt of stabilized.  Vreemd............Om nog niets te zeggen over het aandeel conserveermiddel dat sommige gebruiken. Er zijn Spaanse kwekers die wel 2 % aan conserveermiddel toevoegen! Er is niet meer nodig dan 0.1 % -0.2% ( bijv. 0.05 % potassium en 0.1 % benzoŽ- zuur wat natuurlijk in vele vruchten voorkomt).  2 % lijkt niet echt veel maar is toch 15 - 20 x meer dan echt noodzakelijk is.   

Concentratie goed of niet?

Concentratie: Door concentratie blijft een hoger deel actieve stoffen over. Deze aloŽ vera is dan ook effectiever en als volgens de laatste technieken wordt gewerkt blijft de voedingswaarde gelijk. Komende jaren zullen er nog vele producten op de markt komen die aloŽ vera bevatten in verschillende vormen. 

De producten die u terugvind op de site zijn goed getest en worden door duizenden mensen en (huis)dieren dagelijks gebruikt.

De producten zijn sterker dan stabilized aloŽ vera gel volgens het cold handfilleting proces. Dit enkel door een compleet vernieuwde manier van het verwerken van de aloŽ. Welke aloŽ vera u ook neemt, zorg dat het een aloŽ vera product is dat het maximale aandeel aan aloŽ vera polysaccharides en aloŽsolids  bevat.

Iedere batch wordt door een onafhankelijk labaratorium getest. Zowel als door het IASC en AFL. Geproduceerd onder toezicht van het TDH ( Texas Health Department)/ De puur- en zuiverheid en hoeveelheid aktieve ingrediŽnten en staat onder controle van het aloŽ vera Research Foundation en de International Aloe Science Councel.

IASC standaard voor voor aloŽ vera voor 100% aloŽ vera producten:

aloŽ vera gel: > 0,46 % aloŽ vera solids per liter.

aloŽ vera Whole Leaf > 0,92% aloŽ verasolids per liter.

Een product kan dus meer of minder solids bevatten. Solids worden gemeten met de HPLC test. Het aandeel glucose, mannose en Malic Acid wordt gemeten met de NMR test.

Verder bevat aloŽ vera meer dan 200 stoffen die elk bijdragen aan de synergie van een goed aloŽ vera product! Deze 200 stoffen zijn lang niet in ieder merk aloŽ vera aanwezig. Met name de fabrikanten die met koolfilters werken verliezen een groot gedeelte van de actieve en dus zeer belangrijke ingrediŽnten van de aloŽ vera grondstof! Neem iedere dag aloŽ vera in met een zo hoog mogelijke kwaliteit. De onderzoeken spreken voor zich, u mag kiezen of u waar wilt voor uw geld! Voor een betrouwbaar beeld dient u tenminste 2-3 maanden iedere dag aloŽ vera in te nemen/op te smeren. Bij inname liever nog 5-6 maanden. Alle onderzoeken wijzen uit dat bio-actieve aloe-vera het meeste effect heeft.

Bron: Universatie  of Miss. / Univera Pharmaciteuticals/ H & S Service GmbH , Spectral GmbH/ North Texas Research lab/  IASC.

Disclaimer: Informatie is zuiver informatief.